Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Žilinský kraj

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Žilinský kraj“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Žilinský kraj.

10 tipů na výlet v Žilinském kraji

10 tipů na výlet v Žilinském kraji

Na severu středního Slovenska se rozkládá Žilinský kraj, který je svou rozlohou 6788 kilometrů čtverečních třetím největším krajem v zemi. Charakteristická je pro něj hornatá krajina a tak největším lákadlem pro návštěvníky jsou právě hory. Žilinský kraj je však známý také výskytem termálních a minerálních pramenů. Oblíbeným cílem proto jsou i místní lázně.

celý článek

 

Vlkolínec - kouzlo lidové architektury

Vlkolínec - kouzlo lidové architektury

Slovensko je známé svými malebnými podhorskými vesničkami s tradičními domky a lidovými stavbami. Jedno z takovýchto míst je však natolik výjimečné, že se dokonce dostalo na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Tatralandia – vodní ráj Slovenska

Tatralandia – vodní ráj Slovenska

Jestliže si chcete dosytnosti užít vodních radovánek, navštivte Aquapark Tatralandia, který je největším vodním parkem nejen na Slovensku, ale i v Čechách a Polsku. Zdejší bazény s termálními a minerálními prameny jsou zde pro vás připraveny po celý rok.

celý článek

 

Slovenský Martin proslavila Matica slovenská

Slovenský Martin proslavila Matica slovenská

Okresní město Martin se nachází na severu Slovenska v Žilinském kraji asi 230 kilometrů severovýchodně od Bratislavy v Turčianské kotlině na řece Turiec. Martin, město s bohatou slovenskou historií, nabízí návštěvníkům výborné podmínky na kulturní vyžití.

celý článek

 

Žilina je vstupní branou ke čtyřem národním parkům

Žilina je vstupní branou ke čtyřem národním parkům

Krajské město Žilina leží v severozápadní části Slovenska na soutoku Váhu s řekami Kysuca a Rajčianka. Žilinská kotlina se nachází mezi horskými hřebeny Malé Fatry, Strážovských vrchů, Súlovských vrchů, Javorníků a Kysucké roviny. Žilina je známá díky blízké vesničce Terchová ve Vrátné dolině.

celý článek

 

Apartmány FATRAPARK 2 - Z lyží přímo do termálů

Apartmány FATRAPARK 2 - Z lyží přímo do termálů

Jestliže také patříte mezi vášnivé lyžaře a zvažujete, na kterém kopci se letos vyřádíte, zavítejte do slovenského Skiparku Ružomberok. Skvělou volbou pro ubytování je nový apartmánový dům Fatrapark 2, kde budete obklopeni krásnou přírodou a klidem.

celý článek

 

Bytča – město v údolí Váhu

Bytča – město v údolí Váhu

Bytča je významné slovenské město v Horním Pováží. Okresní město Bytča leží převážně na pravém břehu řeky Váh v Bytčianské kotlině. Průmyslové město je známé výrobou lyží, saní a hokejek. Město je situováno v Žilinském kraji na severozápadě Slovenska.

celý článek

 

Bešeňová – přijďte relaxovat!

Bešeňová – přijďte relaxovat!

Obec Bešeňová se rozkládá na břehu řeky Váh, v malebné krajině Liptovské kotliny, která patří mezi nejnavštěvovanější a nejpřitažlivější turistické lokality na Slovensku. Samotná Bešeňová, kde žije asi 400 obyvatel, se však stala známou hlavně díky svému termálnímu koupališti s léčivou vodou.

celý článek

 

Zuberec - po stopách našich předků

Zuberec - po stopách našich předků

Na severovýchodě Žilinského kraje se v blízkosti mohutných hřebenů Západních Tater rozkládá zajímavá a malebná obec Zuberec. Je přitažlivá hlavně svou zachovalou lidovou architekturou, která je k vidění ve skanzenu lidové architektury - Múzeu oravskej dediny.

celý článek

 

Liptovský Mikuláš je obklopen majestátními horami

Liptovský Mikuláš je obklopen majestátními horami

Liptovský Mikuláš je kulturně i historicky bohaté město, které je zároveň centrem jednoho z nejkrásnějších regionů Slovenska – Liptova. Díky nádherné okolní přírodě a množství přitažlivých míst ve svém okolí se stal vyhledávanou turistickou lokalitou.

celý článek

 

Oravský hrad, jeden z nejkrásnějších hradů na Slovensku

Oravský hrad, jeden z nejkrásnějších hradů na Slovensku

V údolí řeky Oravy se na 112 metrů vysoké strmé skalní vyvýšenině tyčí jeden z nejzajímavějších hradů na Slovensku. Oravský hrad je dominantou obce Oravský Podzámok nacházející se v okrese Dolný Kubín a představuje významnou národní kulturní památku.

celý článek

 

Pribilina - poznejte podtatranský folklór

Pribilina - poznejte podtatranský folklór

V oblasti Západních Tater, v místě, kde se Račkov potok stéká s řekou Belá, leží obec Pribylina. Stala se vyhledávaným cílem turistů jak v letním, tak i v zimním období. Račkova a Jamnická dolina jsou totiž ideální pro pěší turistiku, cykloturistiku, běžecké i sjezdové lyžování. Díky poloze v nadmořské výšce 745 metrů poskytuje navíc krásný výhled na okolní horskou krajinu.

celý článek

 
1 2
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko