Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tatralandia – vodní ráj Slovenska

Jestliže si chcete dosytnosti užít vodních radovánek, navštivte Aquapark Tatralandia, který je největším vodním parkem nejen na Slovensku, ale i v Čechách a Polsku. Zdejší bazény s termálními a minerálními prameny jsou zde pro vás připraveny po celý rok.

V porovnání s dalšími geotermálními vodami v oblasti Liptova je voda v Aquaparku Tatralandia naprosto jedinečná. Obsahuje totiž také mořskou vodu, která se na území Liptovské kotlinky vyskytovala zhruba před 40 milióny lety. Její blahodárné účiny pociťují zejména lidé s problémy pohybového a dýchacího ústrojí. Návštěvníci akvaparku si mohou užívat relaxace v 11 termálních bazénech, z nichž 8 (3 kryté) je v provozu po celý rok a jsou napuštěny zdraví prospěšnou termální vodou o teplotě 24 - 39°C. Na návštěvníky zde čekají také 3 letní bazény s ohřívanou vodou na 28 – 32 stupňů, které jsou otevřeny jen v době letní sezóny. Jde o obří dětský bazén s rozlohou 300 m2, bazén s atrakcemi a 25 m dlouhý klasický plavecký bazén s teplotou vody 24-26 stupňů.

Bazény jsou doplněny množstvím vodních atrakcí, které jsou lákadlem pro všechny věkové kategorie. Nachází se zde například plavecké dráhy, vodní lezecká stěna, masážní sezení, vodní postele, vodní hřib, chrliče, gejzíry, vodní proudy, vodní houpačka, vodní volejbal a basketbal a taky dětské klouzačky. O skvělou zábavu se postará 27 toboganových drah (8 celoročních) a vodní klouzačky. Areál akvaparku je doplněn ještě řadou sportovišť, adrenalinových atrakcí a při výstavbě se nezapomnělo ani na nejmenší.  Pro ně je zde připraven Babyland – velké dětské hřiště s prolézačkami, nafukovacími hrady, klouzačkami, houpacími mostíky a pískovišti. Ve Fun Parku najdou zase trampolíny, obří šachy a ruské kuželky. 

Kromě bazénů je součástí areálu také Vitální svět Tatra-Therm-Vital, což je jedinečný komplex 16 parních, vodních a masážních lázní, saun a procedur. Po jeho návštěvě se budete cítit jako znovuzrození a plní síly. Dále je zde ještě velkolepý nafukovací svět Bubble City - džungle plná překvapení, kde budete bojovat s tygry, piráty a krokodýly. Program navíc obohacují a o zábavu se starají animátoři, kteří připravují soutěže s množstvím zajímavých cen. Aquapark Tatralandia je prostě výborným místem zábavy, odpočinku a relaxace pro každého milovníka vody. Abyste si mohli naplno vychutnat všechny atrakce Aquaparku Tatralandia, je potřeba zde strávit rozhodně více než jeden den. V okolí je proto k dispozici spousta ubytovacích kapacit. Během letní sezóny je areál akvaparku otevřen od 9:00 do 21:00 hodin.

Jak již sám název napovídá, byl Aquapark Tatralandia vybudován uprostřed nádherné přírody, na místě s jedinečným výhledem na Západní a Nízké Tatry. Leží v blízkosti severního břehu přehrady Liptovská Mara, asi jen 2 kilometry od Liptovského Mikuláše, čímž je lehce dostupný ze všech hlavních dopravních tahů. Nejbližší obcí je Liptovský Trnovec, který je znám jako nejbohatší lokalita na zřídla minerálních vod na Slovensku. Obec je navíc situována v jedné z nejatraktivnějších turistických oblastí na Slovensku, nabízí tak řadu možností sportovního, kulturního a turistického vyžití.

Jednou z hojně vyhledávaných lokalit je především vodní nádrž Liptovská Mara, která je se svou výškou 45 metrů druhou největší sypanou hrází v zemi. Byla vybudována v letech 1969 – 1975 a její vznik má za následek zaplavení 13 původních obcí. Nejcennější stavby z těchto obcí byly zachovány a přeneseny do Muzea Liptovské vesnice v Pribylině. Liptovská Mara dnes nabízí široké možnosti sportovního vyžití, v letních měsících se zde můžete věnovat třeba jachtingu, surfování, windsurfingu, rybolovu, vodnímu lyžování, nebo se jen tak kochat okolím při projížďce na vyhlídkové lodi.

Na břehu vodní nádrže Liptovská Mara se v obci Liptovský Trnovec nachází plážové koupaliště, travnatá pláž, autocamping, přístav lodní dopravy a přístav jachet. Zájemcům je zde k dispozici půjčovna sportovních potřeb, člunů, vodní záchranná služba a výcvikové středisko potápěčů. Každoročně se zde od jara do podzimu konají nejrůznější sportovní akce a mezinárodní soutěže. Asi 15 km od Liptovského Trnovce se nachází další velké turistické lákadlo, tentokrát ale zaměřené především na zimní sporty. Jde o lyžařské středisko Jasná, které je považováno za jedno z nejlepších na Slovensku. V blízkosti se nachází i Demänovská dolina nabízející skvělé podmínky pro milovníky zimních sportů. Užijí si zde milovníci sjezdového lyžování, skialpinismu a snowboardingu, kteří mohou řádit jak na upravených sjezdovkách, tak i freeridových zónách.

V nedalekých Západních a Nízkých Tatrách, Chočských vrších či Velké Fatře jsou ideální podmínky pro cykloturistiku a vysokohorskou pěší turistiku. Také lidé zajímající se o lidovou architekturu a historii nebudou zklamáni. Oblast Liptova totiž nabízí velké množství těchto památek v muzeích a skanzenech. Dovolená v blízkosti Aquaparku Tatralandia je skvělou možností, jak strávit aktivní a relaxační rodinnou dovolenou.

- jap -
Foto: tatralandia.sk

Další články ze Slovenska:
Bojnice - i Slováci mají svůj Karlštejn
Lesnica – kde žijí praví goralové
Rimavská Sobota spojená s historií Gemeru
Púchov s nejmladšími lázněmi Nimnice
Prešov je město na 49. rovnoběžce

Článek byl zobrazen 9 576 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko