Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Slovensko - dovolená s obnovenými vzpomínkami

Pokud přemýšlíte o dovolené, ve které nemusí být moře, dovolíme si Vám doporučit návštěvu Slovenska. Země nám nejbližší, ale po rozdělení tak trochu opomíjené a nepoznané. Je až s podivem, kolik jedinců z mladší generace umí velmi dobře anglicky, ale má velké potíže se slovenštinou, řečí nám velmi blízkou a dlouho společnou.

Cestovní a dopravní agentura LIDO-CS nabízí možnost znovu se vrátit do této krásné krajiny s množstvím hor, řek, jezer, termálních pramenů, historických památek i technických zajímavostí a bohatého folklóru.

Hlavní město Slovenska Bratislava leží na řece Dunaj. Již toto samotné město, kde se prolíná několik kultur, stojí za návštěvu, nejen za průjezd. Architektura, folklór, památky, kulinářské zážitky včetně ochutnávky vína a typických lihovin, stojí zato. Při našich cestách věnujeme tomuto městu dostatek času, abychom si mohli prohlédnout to nejzajímavější, co nabízí. 


Foto: Trenčín - hrad

Vydáme-li se dále směrem k severu, nesmíme vynechat město Trenčín, které má své historické počátky již v době římské (nemluvíme o době osídlení). Návštěva města a hradu proto v nabídce nechybí. Dále nás „zdrží“ Žilina - město s československou tradicí, město s muzeem drotárů a malých řemeslníků a pro mnohé z nás také město studií na Vysoké škole železniční.

Naše cesta pokračuje přes hrad Strečno (krásně zrekonstruovaný), Martin, Vrútky, stále kolem krásné řeky Váh, kde se pohybujeme pohořími Velká Fatra, Malá Fatra, Chočské vrchy k Nízkým Tatrám a nemůžeme minout Oravský hrad, Ružomberok, skanzen původní architektury ve Vlkolínci a termály.


Foto: Bešeňová - aquapark

Bešeňová 

Malý zázrak u Liptovské Mary - po vybudování tohoto „střediska teplé a ozdravující vody“, která má teplotu 26-40°C a je prospěšná pohybovému ústrojí, dýchacímu ústrojí, působí dermatologicky a díky svému obsahu lithia i protistresově - je pobyt zde naprosto bezproblémový s možností ubytování v soukromí, penzionech, hotelích a také přímo v areálu termálů v různých cenových relacích. Tomuto místu věnuje cestovní a dopravní agentura LIDO-CS v roce - zvláště na podzim, zimě a na jaře - několik specifických cest s výlety do Liptovského Mikuláše, Demänové (jeskyně), Jasné - Nízké Tatry (v zimě lyžování a následná relaxace!) a Svatého Kríže - dřevěného kostela, který byl přestěhován „nevěřícími“ při výstavbě Liptovské Mary do současného místa. Prostě Liptov - místo pro nádherné turistické výšlapy např. do Prosiecké doliny, Kvačianské doliny, Žiarské doliny a mnoha dalších míst.  


Foto: Bešeňová - termály

A odtud je již jen skok do Svitu, Popradu (zde jsou též termály) a Vysokých Tater. Alternativně věnujeme milovníkům velehor a turistiky delší pobyty v této oblasti (turistika, pltě…) S menšími zastávkami se pokračuje do Košic, metropole východního Slovenska a velmi zajímavého města. Zde se otočíme a pokračujeme směrem na západ, kde je možno vybírat z řady velmi zajímavých míst, ať je to městské jádro v Levoči, Mičinské travertiny, Vydrovská dolina a Černohronská železnice založená roku 1898.


Foto:Černohronská železnice

Banská Bystrica a Zvolen - města s bohatou historií a nenahraditelnou rolí za 2. světové války. A například i tzv. Střed Evropy, který leží před Kremnicí (mincovna) u Kremnické Baně. Při cestě na Trenčín každého jistě zaujme Bojnice - překrásný hrad a lázně. Samotný Trenčín se může pochlubit svým hradem i bohatou historií, kterou oplývá. Nápis na skále je památkou na římskou posádku a místo, kde v roce 179 n. l. zvítězil Marcus Aurelius se svým synem Comodem nad Kvády. Návštěvu Trenčína bychom tak při cestách Slovenskem rozhodně neměli vynechat.


Foto: Vlkolínec - skanzen

To, co zde nabízíme, je jen zlomek toho, co v rámci dovolené na Slovensku je k vidění. Příroda, folklor, gastronomie a památky… Je toho tolik, že prezentace by byla na knihu.  A tak, i když máme připraveno několik tras na cesty po Slovensku, vůbec se nebráníme Vašim nápadům. Jsme schopni zajistit pro skupinky již od 7 osob cesty na přání. Protože - VY VÍTE KAM a MY VÍME JAK! Dejte průchod Vašim nápadům a touhám. Nechce to nic jiného, než se ozvat! My jsme připraveni.

- PR článek -

Cestovní a dopravní agentura LIDO-CS 
Roháčova 930
282 01  Český Brod

Tel.: 321 622 522
603 539 701, 604 244 987

lido-cs@seznam.c
www.lido-ck.estranky.cz

Článek byl zobrazen 3 870 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko