Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Apartmány Fatrapark 2 – ubytování v srdci Liptova

Doslova nadosah krásné a nedotčené fatranské přírody byl nedávno vystavěn nový apartmánový dům Fatrapark 2. Ať už se zde ubytujete v létě nebo v zimě, vždy zde prožijete klidnou a ničím nerušenou dovolenou s možnostmi odpočinku i poznávání Slovenských krás.

- PR článek -

Své první hosty přivítá apartmánový dům Fatrapark 2 v letní sezóně 2009. Je situován na klidném místě v samotném centru Liptova v Ružomberku, v místní části zvané Hrabovo. Tato oblast je vyhledávaná nejen domácími návštěvníky, ale také častěji zahraničními turisty z nejrůznějších koutů Evropy. Jde o jedno z nejmodernějších středisek na Slovensku, které nabízí vysoký standard služeb a kvalitní péči o zákazníka. Výhodou apartmánů je jejich velmi dobrá dopravní dostupnost jak autem, tak i autobusem nebo vlakem. Město Ružomberok leží totiž na hlavním tahu ve směru Žilina – Vysoké Tatry. V okolí najdeme spousty zajímavých historických i přírodních památek, na své si zde přijdou i aktivní turisté a především vyznavači koupání.


Foto: apartmán

V apartmánovém domě Fatrapark 2 jsou k dispozici komfortní apartmány pro 2 až 5 osob, typu studio s jednou místností nebo suite se dvěma místnostmi. Každý apartmán má plně vybavený kuchyňský kout s nádobím, mikrovlnou troubu, rychlovarnou konvici, elektrický sporák a ledničku. Součástí vybavení je také LCD televizor se satelitem a nechybí ani možnost připojení k internetu. Každý apartmán má vlastní sociální zařízení se sprchou a WC. Většina apartmánů má také balkon. Ke každému apartmánu patří samostatně uzamykatelná kóje pro úschovu kola a lyží, která se nachází v přízemí. V přízemí apartmánového domu najdeme rovněž restauraci s venkovním posezením, kde je možné zajistit stravování ve formě polopenze. Dále se zde nachází malý sál vhodný pro pořádání oslav a různých školení. K apartmánovému domu patří i vlastní parkoviště.


Foto: Fatrapark 2

Jen pár kroků od apartmánu se nachází jezero a o kousek dále pak dolní stanice 8 místné kabinkové lanovky, která vás během několika málo minut vyveze na Malinô Brdo do výšky 961 metrů nad mořem. Odtud je možné podniknout výlet okolo vrcholu Sidorovo, nebo se vydat pěšky na Smrekovicu. Hřebeny Velké Fatry nabízí nepřeberné možnosti vyžití pro milovníky cykloturistiky i pěší turistiky. Cyklisté si zde mohou užívat rekreačních i náročnějších tras. Mezi ty nejkrásnější patří trasa na Donovaly a zpět, kterou si můžeme zpestřit náročnými terénními přejezdy. Jako kratší trasu můžeme doporučit vyjížďku do Čutkovské doliny kousek za městem. Náročnější a zkušení bikeři si mohou od července zařádit v novém Bike Parku ve středisku SkiPark Ružomberok, který bude splňovat i ta nejnáročnější kritéria. Další přitažlivou atrakcí je sjezd na koloběžkách z Malina Brda až do Hrabova. Nahoru se necháte vyvézt pohodlně lanovkou a pak už si jen stačí vybrat trasu podle náročnosti, v délce od 3 až do 6 km.


Foto: Hrabovo

K dalším možnostem turistiky patří výstup na Velký Choč měřící 1607 metrů nad mořem, který je považovaný za jeden z nejkrásnějších vrcholů Slovenska. Najdeme zde vzácnou květenu ale i zřídka se vyskytující zvěř. Za hezkého počasí se z jeho vrcholu naskýtá krásný výhled na Nízké Tatry, Roháče, Malou i Velkou Fatru. Okolí střediska nabízí výborné možnosti navštívit atraktivní destinace jako například dřevěnou obec Vlkolínec, která je zapsána na Seznamu světového dědictví UNESCO. Vlkolínec tvoří unikátní krajinářský sídelní architektonický komplex a mezi chráněné budovy patří zejména dřevěnice a hospodářské dvory. Mezi nejcennější památky obce pak řadíme srubovou dvoupodlažní zvonici z roku 1770, srubovou rumpálovou studnu z roku 1860, zděný kostel z roku 1875 a také Rolnický dům.

Pokud patříte k milovníkům jízdy na koni, navštivte nedaleký ranč, kde si můžete objednat projížďku. Další možností aktivní relaxace je sjíždění řeky Váh na raftu. Nejdelší trasa vede z Bešeňové do Kraĺovan a měří přibližně 30 km. Odvážnější jedinci si mohou vyzkoušet splavit umělý kanál v Liptovském Mikuláši.


Foto: restaurace

Za skvělým koupáním se vyplatí vydat do 12 km vzdáleného termálního koupaliště Bešeňová, které je vhodné také pro léčení pohybových, dýchacích a urologických problémů. Klienti ubytovaní v apartmánech Fatrapark 2 mají 30% slevu na celodenní vstupné do Thermal parku Bešeňová. K dispozici jsou vám zde jak venkovní bazény s geotermální a čirou ohřívanou vodou, tak i vnitřní bazény otevřené po celý rok. Rodiny s dětmi jistě neodolají návštěvě akvaparku Aquapark Tatralandia, který je největším ve střední Evropě a nachází se 25 km od Ružomberka. Leží v nádherné scenérii hor na severním břehu přehrady Liptovská Mara s výhledem na Západní a Nízké Tatry. Připravena je tady spousta tobogánů, skluzavek a bazénů s termální vodou. Jestliže dáváte přednost koupání ve volné přírodě, navštivte přehradu Liptovská Mara. Tato lokalita je zajímavá rovněž i pro vyznavače nejrůznějších vodních sportů a pro rybáře.

Stálé expozice rekonstruovaných objektů keltské kultury a středověku nabízí Archeoskanzen Havránok umístěný u vodní nádrže Liptovská Mara. Jsou zde uloženy pozůstatky osídlení z mladší doby železné. V okolí Ružomberka je spousta dalších míst, která rozhodně stojí za návštěvu, proto byste si na poznávání měli vyhradit dostatek času. Jinak by vám mohlo uniknout třeba ještě Liptovské muzeum v Ružomberku, královský strážní hrad Likava ze 14. století, Nízké Tatry se svými jeskyněmi v Demänovské dolině či městečko Pribylina s muzeem Liptovské dědiny.


Foto: Vlkolínec

Až vám po celodenním výletu vyhládne, vydejte se třeba do stylové salaše Krajinka, nacházející se na okraji Ružomberka. Právě tady si milovníci dobrého typicky slovenského jídla přijdou na své. Máte možnost ochutnat pravé ovčí speciality a zakoupit denně čerstvé sýry. Večer se pak vrátíte do svého apartmánu v komplexu Fatrapark 2 a budete vstřebávat zážitky, které jste během dne načerpali. Od 29. 8. můžete navíc využít výhodné nabídky na mimosezónní pobyt, kdy je 7 dní za cenu 5 dnů, 4 dny za cenu 3 dní. Strávit zde můžete také výhodný prodloužený víkend trvající od čtvrtka do neděle. Ubytování pro jedno dítě na přistýlce je zdarma. Při včasné rezervaci do 30. 6. získáte slevy ve výši 10% na srpnové pobyty. Tak už není nad čím přemýšlet, vyrazte na slovenské hory!

Apartmány FATRAPARK 2
TEL: +420 518 322 286
GSM: +420 776 317 564
Email: info@fatrapark.cz
www.fatrapark.cz

Článek byl zobrazen 7 908 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko