Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Slovensko - města, kraje, lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Slovensko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Slovensko.

Nízké Tatry si zachovávají punc panenské přírody

Nízké Tatry si zachovávají punc panenské přírody

Těžko se dá zpochybňovat fakt, že nejznámější turistickou oblastí na Slovensku jsou Tatry. Většinou jsou myšleny ty Vysoké, ale neméně zajímavé jsou i Nízké Tatry. Jak už název napovídá, jejich nadmořská výška je menší než u sousedních Vysokých Tater.

celý článek

 

Slovensko - dovolená s obnovenými vzpomínkami

Slovensko - dovolená s obnovenými vzpomínkami

Pokud přemýšlíte o dovolené, ve které nemusí být moře, dovolíme si Vám doporučit návštěvu Slovenska. Země nám nejbližší, ale po rozdělení tak trochu opomíjené a nepoznané. Je až s podivem, kolik jedinců z mladší generace umí velmi dobře anglicky, ale má velké potíže se slovenštinou, řečí nám velmi blízkou a dlouho společnou.

celý článek

 

Štrbské pleso - ledovcové jezero

Štrbské pleso - ledovcové jezero

Přes nedávné živelní pohromy jsou Vysoké Tatry stále jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů na Slovensku a za jejich krásami míří i nezanedbatelné množství Čechů. Kromě sportování je sem lákají také mnohé přírodní zajímavosti. V souvislosti s Vysokými Tatrami si určitě hodně lidí vybaví například Štrbské pleso.

celý článek

 

Tatralandia – vodní ráj Slovenska

Tatralandia – vodní ráj Slovenska

Jestliže si chcete dosytnosti užít vodních radovánek, navštivte Aquapark Tatralandia, který je největším vodním parkem nejen na Slovensku, ale i v Čechách a Polsku. Zdejší bazény s termálními a minerálními prameny jsou zde pro vás připraveny po celý rok.

celý článek

 

Termální lázně Podhájska - Mrtvé moře v srdci Evropy

Termální lázně Podhájska - Mrtvé moře v srdci Evropy

Voda z místního vřídla je světovým unikátem s blahodárnými účinky na celý organismus člověka. Podrobná studie prokázala, že při některých problémech, zejména při astmatu a různých kožních vyrážkách, má voda z Podhájske hlubší a stálejší regenerační efekt než voda z Mrtvého moře.

celý článek

 

Lyžování na Slovensku – Velká Rača

Lyžování na Slovensku – Velká Rača

Na severozápadě Slovenska se v Kysuckých Beskydech nedaleko města Čadca rozkládá oblíbené lyžařské středisko Velká Rača. Díky své poloze na trojmezí Slovenska, Polska a České republiky se stalo vyhledávaným cílem milovníků zimních sportů ze všech těchto zemí. Všichni sem přijíždějí za krásnou krajinou, moderním vybavením a perfektními službami.

celý článek

 

Děvínský hrad a hradiště – národní kulturní památka Slovenska

Děvínský hrad a hradiště – národní kulturní památka Slovenska

Ruiny hradu Devín se nachází nad soutokem řek Moravy a Dunaje v místě Dunajské brány u hranic Slovenska a Rakouska. Díky své strategické poloze byl velmi významným hradem na hranicích Velké Moravy a raného uherského státu. V roce 1809 byl zničen armádou Napoleona, a tak se hrad stal symbolem slovenské a slovanské historie.

celý článek

 

Devínská kobyla - Sandberg

Devínská kobyla - Sandberg

Devínská kobyla je národní přírodní rezervace, která je proslulá především pozůstatkem mořského útesu s nalezišti zkamenělin Sandberg. Tento nejzápadnější výběžek Karpat na Slovensku je nejznámějším turistickým cílem v okolí Bratislavy. Tyčí se téměř 400 metrů nad řekou Moravou (514 m n. m.) těsně před jejím ústím do Dunaje.

celý článek

 

Lesnica – kde žijí praví goralové

Lesnica – kde žijí praví goralové

Malebná zamagurská obec Lesnica leží na severu Slovenska, v dolině Lesnického potoka. Je přitažlivá nádhernou okolní přírodou, možnostmi turistiky, tradiční goralskou atmosférou a četnými gastronomickými zážitky. Zejména v letních měsících se jinak poklidná vesnička proměňuje v živé turistické centrum.

celý článek

 

Rimavská Sobota spojená s historií Gemeru

Rimavská Sobota spojená s historií Gemeru

Rimavská Sobota je městem nacházejícím se v historickém regionu Gemer na jižním Slovensku. Okresní město leží asi 70 km jižně od Banské Bystrice nedaleko hranic s Maďarskem. Rimavská Sobota je přirozeným administrativním a hospodářským centrem okresu a okolí.

celý článek

 

Púchov s nejmladšími lázněmi Nimnice

Púchov s nejmladšími lázněmi Nimnice

Město se Púchov se nachází v severozápadní části Slovenska ve středním Pováží na řece Váh. Púchov je situován mezi městy Trenčínem a Žilinou a leží na hlavní železniční trati mezi Bratislavou a Košicemi. V dnešní době žije ve městě přibližně 19 tisíc obyvatel a má tu sídlo Fakulta průmyslových technologií bratislavské Technické univerzity.

celý článek

 

Prešov je město na 49. rovnoběžce

Prešov je město na 49. rovnoběžce

Město Prešov leží v Košické kotlině a obklopují ho Slánske vrchy a Šarišská vrchovina. Prešovem protéká řeka Torysa. Územím města vedou významné mezinárodní cesty a železniční tratě. Prešov se nachází na souřadnicích 49° severní zeměpisné šířky a 21°15' východní zeměpisné délky.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko